Norske kristne betaler for å sende jøder til Israel

 

Norske kristne samler inn over 40 millioner kroner i år for å finne jøder og sende dem til Israel, i mange tilfeller til de ulovlige bosettingene.

(Først publisert: 29.07.06  Oppdatert: 29.07.06 kl. 10:59 )

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1403636.ece

Det fins nærmere 30 organisasjoner i Norge som driver støttearbeid for Israel. Den største av dem er den Internasjonale Kristne Ambassade (Ikaj), som har hovedsete i Jerusalem.

Mye av pengene samles inn i bedehusmiljøet på Sørlandet og Vestlandet, og til tross for at rundt 5 millioner av de innsamlede pengene går til de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, kan opp til 12.000 kroner trekkes fra på skatten. Flere av Israel-foreningene, blant dem Ikaj, står nemlig på lista over godkjente organisasjoner for skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske avdelingen av Ikaj er den av Ikajs 80 avdelinger over hele verden som samler inn mest penger, og økningen siden i fjor har vært på 17 prosent.

Det er i stor grad i det tidligere Sovjetunionen at Ikaj arbeider med å oppsøke jøder og betale dem for å flytte til Israel. Også i Tyskland, der det bor 340.000 russisktalende jøder, ringer Ikaj til alle med jødiskklingende navn for å oppfordre dem til å reise til Israel.

Israel-foreningene er overbevist om at Israel er gitt til jødene av Gud, og at det virkelige Israel må omfatte alt land «fra Egypts elv til Eufrat» i Irak. Derfor godtar de ikke at Vestbredden er okkupert og at okkupasjonen, bosettingene og de delene av delingsmuren som ligger på palestinsk territorium, er brudd på folkeretten, slik en lang rekke FN-resolusjoner og FN-domstolen i Haag fastslår.

www.safsaf.org