SV-leder Kristin Halvorsen strålte etter at hun hadde presentert en positiv Palestina-nyhet for SV-erne lørdag. ( Foto: Berit Almendingen )

Regjeringen åpner Gaza-kontor

Regjeringen vil gjenåpne det norske representasjonskontoret i Gaza.

Det opplyste SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen i sin tale til SVs landsstyre lørdag. Halvorsen gjorde det klart at den rødgrønne regjeringen vil ta ett viktig skritt for å bedre forholdet mellom norske og palestinske myndigheter.

- Som dere husker la Bondevik-regjeringen ned representasjonskontoret i Gaza. Vi mener at det er helt nødvendig å være til stede fordi situasjonen der ellers vil bli glemt. Derfor er jeg veldig glad for at regjeringen har besluttet å gjenåpne dette kontoret, sa Halvorsen.

Avviser Israel
SV-lederen fikk trampeklapp for nyheten, men det spørs om EU og USA vil juble på samme måte. Hamas gjorde det så sent som fredag klart at de fortsatt ikke er villig til å anerkjenne Israel som egen stat. Dermed avviste de president Mahmoud Abbas' utspill om å bli med i en samlingsregjering som anerkjenner Israel. Som kjent vil EU og USA boikotte den palestinske regjeringen så lenge de ikke anerkjenner Israel som egen stat.

 

- Helt utrolig
Det har gått flere måneder siden SV-lederen og finansministeren var i hardt vær på grunn av sin støtte til partiets Palestina-kampanje. I etterkant har både Hamas vunnet det palestinske parlamentsvalget, og Israel og Hizbollah i Libanon har kriget mot hverandre.

På landsstyremøtet minnet SV-lederen sitt parti på at det er viktig at de må fortsette kampen for Palestina.

- La meg ta en liten oppsummering av situasjonen i Palestina. Det er så lett å glemme den. Regjeringspartiet Hamas nektes av israelerne å reise fritt om kring. Det er nesten så en ikke tror det, sa Halvorsen.

www.safsaf.org