Den Palestinske Forening i Norge

DPF i Nettavisen TV2

innenriks:
 

Palestinere heiser norsk flagg
 

07.02.06 14:25

Den Palestinske Forening i Norge oppfordrer alle palestinere i landet til å heise det norske flagget.

- Vi har sendt ut oppfordringen for å vise vår respekt for Norge og nordmenn, og for å vise at vi ikke er enige med dem som har truet og angrepet Norge i Syria, Libanon og på de okkuperte områdene. Det er også vårt flagg, sier Nidal Hamad som er leder for Den Palestinske Forening i Norge.

E-post
Foreningen oppfordrer i en e-post alle palestinere til å heise «heise det norske flagg fra deres balkonger eller lignende i slutten av denne uka». Foreningen har 200 betalende medlemmer.

- Vi håper på oppslutning fra flest mulig av de rundt 4.000 palestinerne som er i Norge, sier Hamad til TV 2 Nettavisen.

- Frykter du at de voldsomme protestene kommer til å gå utover støtten til den palestinske sak i Norge?

- Ikke så mye. Vi håper at dette ikke ødelegger vennskap mellom Norge og Palestina. De som deltar i opptøyene er små grupper som ikke har stor makt, sier Hamad.

Trist
Han tar sterk avstand fra de siste angrepene på norske soldater i Maymane i Afghanistan.

- Det som skjer, er trist. Nordmenn i Afghanistan hjelper folk. Vi håper at dette ikke fortsetter og at alle muslimer deltar i dialog. Den eneste måten å oppnå noe på, sier lederen for Den Palestinske Forening i Norge.

I eposten med oppfordring om flaggheising, heter det:

« Vi ønsker å bekrefte vår vilje til å holde fast ved de utmerkede forholdene mellom nordmenn og palestinere. Samtidig fordømmer vi truslene rettet mot enkelte nordmenn og andre europeere i de okkuperte palestinske områdene og brenningen av den norske ambassaden og det norske flagget, i enkelte land. Vi fordømmer samtidig re-publiseringen av de krenkende karikaturene av profeten Mohammed i enkelte ukloke europeiske aviser og magasiner.»


| Denne artikkelen er skrevet ut fra: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article553755.ece |

07.02.2006 kl: 14:47
Les hele saken

verden:
 

Palestinere fordømmer trusler

02.02.06 13:53, ny 13.02.06 13:40

 

- De som truer Norge taler ikke på vegne av oss palestinere, sier lederen for Palestinsk forening i Norge, Nidal Hamad.

-Dette har gått alt for lang. Nå må begge sider ta det rolig, sier Nidal Hamid til TV 2 Nettavisen.

Han er skremt over truslene som er kommet mot nordmenn og norske interesser i Gaza og på Vestbredden etter at den kristne avisen Magazinet trykket karikaturtegningene av Muhammed.

- Vi i Palestinsk forening i Norge fordømmer truslene. Palestinere i Norge aksepterer ikke det som har skjedd i Gaza. Dette skader palestinske interesser og forholdet til Norge. De som har gjort dette representerer ikke det palestinske folket, sier han.

Ukjent
Torsdag morgen kom en uttalelse fra Al-Aqsa-brigaden og en annen væpnet gruppe om at nordmenn og norske kontorer var angrepsmål dersom den norske regjeringen ikke ba om unnskyldning for at tegningene av Muhammed ble trykket. Samtidig ble EUs kontor i Gaza by stormet av væpnede menn.

Senere truet en væpnet gruppe som kaller seg Abu el-Reesh Brigadene med at norske, danske, franske og tyske borgere på Gazastripen vil «være i fare» om ikke landenes regjeringer ber om unnskyldning innen ti timer, melder Reuters.

- De som stormet EU-kontoret i Gaza og som truer nordmenn er helt ukjente grupper. Men uansett hvem som kom med truslene, er det uviktig. Vi fordømmer dette uansett, sier Nidal Hamad.

Han mener den kristne avisen Magazinet handlet uansvarlig ved å trykke karikaturtegningene,

- Den eneste løsningen på problemet er dialog. Vi vet at hele konflikten i Norge kom etter at Magazinet trykket karikaturene. Men det er ikke lov å true nordmenn eller skandidavere på grunn av dette, sier Nidal Hamad.

Vil ikke drepe
En talsmann or Al Aqsa-brigadene avviser overfor TV 2 Nettavisen at truslene stammet fra dem, og legger skylden på utbryterbrupper.

- Dette er ikke noe Al Aqsa-brigadene offisielt står bak. Vi holder fast med at vi fortsetter demonstrasjonene, men vi har tidligere sagt at vi ikke skal bortføre eller drepe borgere fra Norge eller Danmark eller andre land, sier talsmannen Abu Ahmed til TV 2 Nettavisen.

Utenriksdepartementet ser svært alvorlig på truslene. Norges representasjonskontor i de palestinske områdene ble torsdag stengt.


| Denne artikkelen er skrevet ut fra: http://pub.tv2.no/nettavisen/verden/article550241.ece |

02.02.2006 kl: 13:53
Les hele saken

innenriks:
 


Mintes Arafat i Oslo
 

11.11.04 19:55

En folkemengde samlet seg torsdag kveld utenfor PLOs kontor i Drammensveien i Oslo.

Et titall palestinere var samlet for å minne sin avdøde leder med levende lys og bilder som ble hengt opp.

- Dette er veldig trist. Vi er her for å minnes Arafat som fredens mann. Han var en leder man ikke vil klare å kopiere. Han vil forbli i våre hjerter, sier leder Nidal Hamad i Den palestinske foreningen i Norge til NTB.

Han sier maktvakumet som oppstår i kjølvannet av Arafats død gjør situasjonen i Midtøsten usikker og nervøs.

Nå må PLO lede oss til en selvstendig myndighet og et demokratisk valg. Så lenge vi er under okkupasjon, vil det ikke bli fred, sier Hamad.

Fredag vil det bli arrangert fakkeltog gjennom Oslos gater til minne om Yasser Arafat.


| Denne artikkelen er skrevet ut fra: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article301701.ece |

11.11.2004 kl: 19:55
Les hele saken

innenriks:
 

Sulter for fengslede palestinere
 

24.08.04 14:05

 

I solidaritet med tusenvis av sultestreikende palestinske fanger i israelske fengsler samlet palestinavenner seg til sultestreik på Youngstorget i Oslo tirsdag.

– Det sitter rundt 8.000 palestinske og arabiske fanger i israelske fengsler, og de sultestreiker på grunn av manglende rettigheter i fengslene. Nå har de sultestreiket i ti dager, og vi vil vise solidaritet med dem. Derfor sultestreiker vi i dag og på fredag, sier leder Nidal Hamad i Den palestinske forening i Norge til NTB.

Sammen med Fellesutvalget for Palestina oppfordrer foreningen alle til å avstå fra å spise disse dagene og fortelle andre hvorfor de gjør det.

Sultestreiken begynte 15. august da rundt 1.500 innsatte nektet å ta til seg mat. De drikker imidlertid vann. Søndag opplyste fengselsmyndighetene at rundt 2.900 fanger deltok i sultestreiken, men ifølge Hamad er nå tallet mer enn doblet.

Israel har så langt nektet å gå med på fangenes krav om en slutt på kroppsransakinger, flere familiebesøk, bedre sanitærforhold og tilgang til offentlige telefoner.

Israel mener at kravene er et forsøk fra fangenes side på å skaffe seg bedre kommunikasjon med militante grupper som planlegger terrorangrep. En minister sa at han ikke ville bry seg om fangene sultet i hjel.

(©NTB)


| Denne artikkelen er skrevet ut fra: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article269556.ece |


 

24.08.2004 kl: 14:05
Les hele saken


 

أخبار نرويجية مترجمة يومياoknew.gif

*

عو دة