أيام الفيلم العربي في أوسلو

 

Arabiske filmdager

Arabiske filmdager 2013, 19.-21. april, viser også i år det nyeste og beste fra et av verdens mest spennende områder for filmskaping.
Arabiske filmdager på Cinemateket for tredje år på rad.


Arabiske filmdager- Fredag 19. til og med søndag 21. april

er det klart for en ny runde arabiske filmdager. Den populære festivalen utvider med en ekstra dag i år og i alt elleve filmer står på programmet.


Nyhetsbrev

Arabiske filmdager 2013 viser også i år det nyeste og beste fra et av verdens mest spennende områder for filmskaping. To år har gått siden opprørene i Tunisia begynte, og vi har sett flere diktatorer falle. Noen spør seg om den arabiske våren allerede har gått over i en arabisk høst, eller vinter, og alle lurer på hvor veien går videre. Gjennom en blanding av ferske dokumentarer og spillefilmer ønsker ønsker Arabiske filmdager både å følge den politiske utviklingen og hva som skjer, men samtidig også gå bak medias overskrifter og sette fokus på ukjente sider ved arabisk kultur. Og ikke glem at filmprogrammet toppes med arabisk mat og musikk lørdag kveld.
Programmet

Hele programmet legges ut tirsdag 2. april og da åpner også forsalget. Det som er sikkert er at årets åpningsfilm blir The Attack, signert libaneseren Ziad Doueiri. Dette er en tankevekkende film med tematikk knyttet til Palestina/Israel-konflikten og terror, men også kjærlighet. Doueiri kommer selv til Filmens Hus for samtale etter endt filmvisning.

Du kan også få med deg Den grønne sykkelen av Haifa al-Mansour, Saudi-Arabias første kvinnelige filmskaper. Her møter vi en bestemt ti år gammel jente som ønsker seg en grønn sykkel og friheten den representerer.

En av dokumentarene i årets program er A World Not Ours, av Mahdi Fleifel, en dansk-palestinsk filmskaper. I denne filmen får vi et usminket og unikt innblikk i én av Libanons mange palestinske flyktningeleire, formidlet av Fleifel som åpenbart har sans for mørk humor.


Billetter

Under Arabiske filmdager koster enkeltbilletter kr. 80. Helgepass koster kr. 250. Studentpass koster kr. 200.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

العودة الى الصفحة الرئيسية

safsaf.org - 01-04-2013