Frigitt gissel mener opprørere sto bak gassangrepet i Syria

Etter fem måneder i fangenskap hos syriske opprørere er den belgiske læreren Pierre Piccinin (40) glad for å være hjemme.

 

Giftgass-samtalen

Det vekket oppsikt at Quirico og Piccinin hevder de hørte en samtale mellom opprørerne om å bruke giftgass. Det skjedde 30. august, ei drøy uke etter giftangrepet i utkanten av Damaskus.

Pierre Piccinin landet i Roma 9. september etter nesten et halvt år i fangenskap i Syria. Foto: AFP / NTB Scanpix Pierre Piccinin landet i Roma 9. september etter nesten et halvt år i fangenskap i

– Vi hørte to menn, en general fra Free Syrian Army og en av offiserene i Al-Farouk, stå i naborommet og snakke med en tredje mann via Skype, som hadde oxfordaksent, hevder Piccinin.

– De snakket først om situasjonen i Libanon, Tunisia og Egypt. Så begynte de å snakke om Ghouta. Jeg og Domenico visste ikke på det tidspunktet at det hadde vært et gassangrep der.

FSA-generalen var sint og sa det var for mange døde, hundrevis. Skype-stemmen svarte at de hadde brukt gass og at situasjonen hadde kommet ut av kontroll.

Al-Farouk offiseren sa: «Du sa det bare skulle være femti døde.» Skype-mannen svarte: «Det var nødvendig. Det vil forandre mye i krigen.»

les hele saken her

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/09/29/frigitt-gissel-mener-opproerere-sto-bak-gassangrepet-i-syria

Frigitt gissel mener opprørere sto bak gassangrepet i Syria

 

 

 

 

*

 

العودة الى الصفحة الرئيسية

safsaf.org - 28-09-2013آخر تحديث