Randi Kjøs hyllet av palestinerne

الفلسطينيون في مدينة الفيروم يكرمون الناشطة النرويجية راندي شوس العائدة من أسر الصهاينة وسفينة الحرية

STERK STØTTE: Palestinere fra elverum møtte opp for å hylle Randi Kjøs da hun stilte opp på arrangementet på Lokket lørdag. Bak fra venstre: Olfat Ahmed (Foto: Erland Vingelsgård)

Hatem, Suhad, Olfat, Ahmed og barna deres satte stor pris på å treffe Randi Kjøs under markeringa på Lokket i Elverum lørdag. Hun lover å reise med en ny båt som skal hjelpe palestinerne i Gaza

Erland Vingelsgård
 

Tidligere Elverums-prost Sevat Lappegard og Fellesorganisasjonens leder Erling Segelstad holdt appeller for å markere motstand mot Israels aksjon mot hjelpesendinger til Gaza.

Men det var ikke til å unngå at Randi Kjøs fra Hamar fikk mest oppmerksomhet da hun dukket opp på Lokket. Hun strålte om kapp med sola der hun sto i sin vevre skikkelse med palestinaskjerf rundt halsen.

Takk fra palestinere

Palestineren Ahmed hadde tatt med et palestinsk flagg i anledningen.

Palestinerne uttrykte stor takknemlighet overfor Randi Kjøs og hennes engasjement. De kommer alle fra byen Khanyounis, som er vennskapsbyen til Hamar

– Vi har vært redd for Randi, men vi er ikke overrasket over det som skjedde. Nå håper jeg at verden skjønner hva Israel gjør, sier Hatem.

Han vil takke Randi så mye for innsatsen hun gjorde.

Er ikke skremt

Til Østlendingen sier Randi Kjøs at hun ikke er blitt skremt av turen. Hun har ikke anledning til å bli med første båt som settes opp, men hun lover å bli med en av de båtene litt senere.

 – Poenget vårt med båtturen var på den ene siden å gi håp og humanitær nødhjelp til folke ti Gaza. På den andre siden var vårt mål å bryte barrikaderinga av Gaza. Personlig hadde jeg med skolesekker og hilsninger fra ordfører Einar Busterud.

Urettferdighet

– Hva er årsaken til at så mange mennesker nå bryr seg om det som skjedde i havet utafor Gaza?

– Det er den store urettferdigheten som skjer i forhold til palestinerne. De lever i fengsel i sitt eget land. Fire av fem lever under det vi kaller eksistensgrunnlaget. De mangler alt. Og jeg vil gjenta at denne aksjonen var viktig sjøl om den fikk et tragisk utfall med ni drepte. Nå må verden se urettferdighetene, sier Randi Kjøs. Hun er engasjert i organisasjonen Free Gaza Movement, som er en politisk og religiøs uavhengig organisasjon.

SV, Rødt og Miljøpartiet de grønne sto for det enkle arrangementet på Lokket.

Skammelig ugjerning

Tidligere prost Sevat Lappegard karakteriserte Israels aksjon for ei «skammelig ugjerning».

– Militærmakta har år etter år ikke klart å løse noen ting. Da er det løfterikt at en folkebevegelse tar skjea i egen hånd, og med rette henter opp et gammelt prinsipp om fri ferdsel og slik kommer folket på Gazastripa til unnsetning. Dette er å bygge fred uten bruk av vold, sa Lappegard blant annet.

Publisert lørdag 05. juni 2010 kl. 15:22.
Sist oppdatert lørdag 05. juni 2010 kl. 16:01.

 

http://www.ostlendingen.no/nyheter/randi-kjos-br-hyllet-av-palestinerne-1.5353604

 

الفلسطينيون في مدينة "الفيروم" النرويجية يحملون فلسطين معهم ويعلمون أقرانهم الدبكة الفلسطينية